If you speak English, then click: here
------------------------------------------------------------
-Te koop: Serie van 9 Schoolplaten van Koekkoek: Natuur in Nederland in de jaren '1930 - 1950'

-Op deze pagina vindt u een beschrijving van de platen met details, prijs, enz; rolt u de pagina naar beneden om alles te lezen.

-Als u de 9 platen wilt zien, klik
hier.

verkocht

-De serie bestaat uit de volgende titels

x) In Sloot en Plas
x) In de weide
x) Het Naardermeer
x) In het Duin
x) Op de Heide
x) In de Ruine
x) In het Bos
x) Vogels in de winter
x) Zoetwatervissen

Prijs: De serie wordt in zijn geheel te koop aangeboden: E 835,- (exclusief verzendkosten) De platen worden niet afzonderlijk verkocht!
Verzendkosten: E 15,- (verzekerd)
Maat: Alle platen hebben dezelfde afmeting: 101 x 71 cm.
Toestand: Alle platen zijn in goede staat. Het komt nogal eens voor bij schoolplaten die op linnen zijn uitgebracht (zoals deze serie), dat de platen door langdurig gebruik verbleken. De titels hier te koop aangeboden, zijn echter allemaal vol van kleur en verder zonder beschadiging. De titels ´Sloot en Plas´ en 'Zoetwatervissen' hebben een kleine vouw (zie foto). De platen zijn uitgebracht op linnen en kunnen worden opgerold. Af en toe komt het bij dit systeem voor, dat een van de stokken een druk achterlaat op het linnen van de plaat.
Materiaal: De platen zijn op linnen uitgebracht; boven- en onderkant een houten stok; de plaat kan worden opgerold.
Geschiedenis: Uitgeverij WoltersNoordhoff heeft in de eerste helft van de vorige eeuw aan de schilder Koekkoek de opdracht gegeven om de natuur van Nederland uit te beelden. Koekkoek schilderde Nederland van Noord naar Zuid in een serie van schilderijen/schoolplaten. Uit deze serie bieden wij de negen beste titels aan. De schoolplaten van Koekkoek hebben vooral naam gemaakt door hun rust en stilte. De platen werden gebruikt voor het Lagere School Onderwijs in de vorige eeuw.
De Schilder: Marinus Koekkoek maakte deel uit van de schilder-familie Koekkoek. Vader en broers schilderden ook en zijn, evenals Marinus, bekende, Nederlandse schilders uit met name de 19e eeuw geworden. Marinus (1872 - 1944) heeft met name bekendheid verworven door de schoolplaten van de hollandse natuur van zijn hand.
Kontakt: Belangstellenden kunnen kontakt met ons opnemen: schoolplatentekoop@gmail.com / tel 06-50623679. Belangstellenden kunnen de platen ook vrijblijvend bezichtingen.
[Nijeveen]

Terug naar Winkel